Intervju s trenerom prve momčadi Nikolom Pustakom

Najavu za novu, kao i kratki osvrt na prošlogodišnju sezonu dao nam je trener seniora Nikola Pustak. Dotaknuo se momčadi, atmosfere, pripremnih utakmica i promjena u kadru.

Za početak, 2-3 o sebi?

Nikola Pustak, magistar kineziologije, profesor TZK i nogometni trener. Ne volim o sebi pa idemo na sljedeće pitanje.

Kako komentiraš proteklu 2020/2021 sezonu i godinu kao takvu?

Protekla godina bila je teška svima. Svi znamo što se dešavalo, a napomenuo bi samo da su djeca i sportaši osjetili zabrane bavljenja sportom. To i na papiru zvuči apsurdno…. Natjecateljska sezona je bila u skladu s godinom; nepredvidiva, prepuna pauza i isčekivanja, pred kraj i izuzetno naporna.

Jesi li zadovoljan rezultatima i igrom momčadi u drugom dijelu prvenstva prošle sezone?

Ukratko; igrom sam zadovoljan, rezultatima nisam.

Smatraš li da se moglo postići više?

Smatram da da, međutim nikome ne zamjeram ništa i gledam u budućnost. Izgradnja momčadi u svakom smislu te riječi je proces za koji je potrebno vrijeme. Također, bilo je tu ozbiljnih momčadi koje također ozbiljno rade i tablica je uvijek realan pokazatelj.

Koji igrači juniora će po tvom mišljenju ove sezone ozbiljno konkurirati i u seniorskoj momčadi?

Priključeno je 6 juniora. Kolaković, Čalić, Kozina, Klarić, Žarko i Marjanović. Svi su zadovoljili i svi će ostati u kadru seniorske momčadi. Pred njima je razvojna godina, ali sa pristupom radu koji su do sada pokazali uopće ne sumnjam u napredak i ravnopravne seniorske minute.

Kada su počele pripreme za novu sezonu?

Pripreme su započele 25.07. i u programu priprema je više od 25 treninga i utakmica u 5 tjedana.

Koliko je pripremnih utakmica odigrano u pripremnom dijelu?

Odigrali smo 5 pripremnih utakmica. Redom: NK Sesvete U-19 (poraz 2:3), NK Lukavec (poraz 0:4), Prečko (0:0), NK Studentski grad (pobjeda 4:3) i Croatia Hrastje (2:2).

Kadar i promjene u kadru?

Momčad trenutno broji 25 igrača. Otišli su Stama i Gečević, dok su u klub došli Stipe Marić i Tomislav Jelić.

Koje su ambicije, želje i očekivanja za sezonu 2021/2022?

Ambicija kluba je svakako promocija u viši rang natjecanja. Dug je put do tog cilja, a moja jedina želja je napredak momčadi u svim segmentima kako bi se što više i približili tom cilju.

Jesi li zadovoljan uvjetima rada u NK Sesvetskom Kraljevcu?

Izuzetno sam zadovoljan. Imam vrhunsku momčad koja je doista kombinacija mladosti i iskustva, sve trenažne uvjete koji su potrebni i upravu koja je sve to omogućila. Od ove godine jači smo za još jednog člana stožera gdje nam se uz već uhodanu suradnju s kondicijskim trenerom Marinovićem, priključio i Tomislav Juroš kao pomoćni trener. Moram priznati da imam zavidnu situaciju u kojoj se nalazi malo trenera i u višim rangovima.

Što bi istaknuo kao najveći “forte” tvoje momčadi?

Pozitivna klima u svlačionici definitivno. Doista treba pohvaliti sve dečke za pristup radu, momčadski duh i energiju koju osjećam na treninzima i utakmicama. Ono što želim istaknuti posebice je podrška starijih igrača. Ne meni, nego ostatku ekipe, mladim igračima i to je prekrasno. Bara, Jura, Kwedi, Bena, Mata i ostali ponašaju se kao mentori i pomažu svakom mladom igraču da se razvije. Doista nam olakšavaju posao.

Završna poruka za navijače?

Čuo sam da je prije postojala organizirana navijačka skupina u Kraljevcu. Pa evo, javno ih pozivam da se vrate na utakmice, naprave atmosferu i poguraju nas prema naprijed. Oni i svi ostali stvarno mogu uživati u spomenutim španerima kao i silnoj energiji koju će dati cijela ekipa. Obećajem svima da ćemo izgoriti svaku tekmu.

#svismomiklub

NK Sesvetski Kraljevec